آینده انبارداری

آینده انبارداری

انبارهای آینده منوط به استفاده از فناوری پیشرفته و توسعه و بکارگیری ابزارهای نرم افزاری و سخت افزاری در همه بخش ها خواهند بود. گسترش سیستم های انبارداری و نگهداری و حمل کالاها به صورت خودکار (AS/RS) و تعهد به مدیریت دیجیتالی دو جنبه ای هستند که قرار است آینده لجستیک را به سلطه خود در آورند.

انبارهایی که در آینده به شکل رباتیک هستند، دیجیتالی شدن زنجیره تامین و همچنین هماهنگی بیشتر بین قسمت های مختلف تشکیل دهنده برای تقویت انعطاف‌پذیری و انطباق عرضه و تقاضا را مدیریت خواهند کرد.

سیستم انبار آینده چگونه خواهد بود؟

آینده انبارداری نه تنها در اتوماسیون عملیات لجستیکی انجام شده در داخل و خارج از فضای موجود، بلکه در برنامه ریزی خودکار از طریق سیستم مدیریت انبار شکل خواهد گرفت. هدف از این سیستم ها برای از بین بردن هرگونه خطر ناشی از مدیریت دستی به کالاهاست.مطابق بررسی گزارشات، مقالات، مجلات و منابع صنعتی درصد قابل توجهی از افراد معتقدند زنجیره تامین دیجیتال مدل غالب در صنعت انبارداری طی 10 سال آینده خواهد بود.

قفسه بندی انبار

چشم‌انداز

چشم‌انداز کنونی مجموعه ها و شرکت‌ها را مجبور می‌کند تا با افزایش تقاضا و هزینه‌های لجستیک تدبیر و برنامه ریزی کنند، که این موضوع تا حد زیادی به دلیل گسترش نیازمندی تجارت الکترونیک است.برای اینکه بتوانیم با چالش‌های لجستیک تجارت الکترونیکی روبرو شویم، نگاه طراحی سیستم انبار آینده می بایست تمام عملیات زنجیره تامین را یکپارچه کند، و در هر مرحله دید کاملی از فرآیندهای لجستیک ارائه دهد.

ایده کلی انبار در آینده

 ایده کلی انبار در آینده با هدف هایپراتوماسیون پیاده سازی می شود. به این معنی که تکامل طبیعی اتوماسیون فرآیند رباتیک انبار، اتوماسیون هر فرآیند تجاری را از طریق استفاده از فناوری‌هایی مانند هوش مصنوعی، یادگیری رفتار ماشین، پردازش داده‌های بزرگ و بلاک چین تعریف می‌کند.این فناوری‌های جدید همچنین امکان اجرای فرآیندهای لجستیکی مبتنی بر تحلیل داده ‌های قابل پیش‌بینی را فراهم می‌کنند که ابزاری حیاتی برای اطمینان از کارایی در انبارهای آینده است. تجزیه و تحلیل پیشگویانه از داده های بایگانی شده و آنلاین برای پیش بینی رفتارها، روندها و عادات در عملیات نگهداری کالاها و عملکرد ماشین استفاده می کند.برای اینکه بتوانیم نیازها را پیش بینی کنیم و تصمیمات بهتری بگیریم، ضروری است که انبارهای آینده به طور فزاینده ای انعطاف پذیر باشند. در واقع نسل جدید اتوماسیون انبار با هوش مصنوعی بازی را تغییر می‌دهد و راه‌حل‌های انعطاف‌پذیری را ارائه می‌کند که در گذشته غیرقابل تصور بودند.

آینده انبارداری

فرآیندهای نوظهور

فرآیند و روندهایی که انبارهای آینده را شکل خواهند داد به تغییرات اجتماعی، نوآوری های تکنولوژی در اتوماسیون و نرم افزار و روش های جدید عملیاتی که از نوسازی سیستم های صنعتی و تجاری ناشی می شود وابسته خواهند بود.بیشتر جمعیت جهان در مناطق شهری زندگی می کنند. طبق داده‌های سازمان ملل، این روند تا سال 2050 به 70 درصد افزایش می‌یابد. این شهرنشینی غیرقابل توقف مستقیماً بر دغدغه لجستیک نیز تأثیر می‌گذارد.

تقاضا برای انبارهای آینده

برای مثال تقاضا و همچنین قیمت فضای سطوح لجستیکی مورد نیاز برای ساخت انبارها را افزایش می‌دهد. مجموعه انبارهایی که در مناطق پیش بینی شده راه اندازی می شوند، به عنوان مراکز تحقق ایده ها شناخته می شوند، روند رو به رشدی دارند. آنها فاصله را با مشتریان کوتاه می کنند و تحویل سفارش ها را سرعت می بخشند.کمبود زمین های صنعتی موجود در شهرها قیمت املاک لجستیکی را افزایش داده است، بخشی از املاک و مستغلات که به اجاره و فروش انبارها، تأسیسات صنعتی و زمین های صنعتی اختصاص دارد. با توجه به این کمبود فضاهای لجستیکی، انبارهای آینده باید به دنبال راه حل هایی برای به دست آوردن ظرفیت نگهداری و ذخیره سازی لازم در فضاهای کوچک باشند.

بهینه سازی فضا

برای بهینه‌سازی فضا، این امکانات نیاز به سرمایه‌گذاری در سیستم‌های انبارداری و ذخیره‌سازی فشرده، افزایش ارتفاع سازه و پیاده‌سازی نرم‌افزار مدیریت انبار دارد که استفاده از فضا را به حداکثر می‌رساند.برون سپاری عملیات لجستیکی یکی دیگر از روندهای نوظهور انبار آینده خواهد بود. به این دلیل که مدیریت کارآمد فرآیندهای لجستیک به دلیل ظهور q-commerce، که با هدف اطمینان از تحویل فوق‌العاده سریع است، پیچیده‌تر و پرهزینه‌تر خواهد شد. برون سپاری عملیات لجستیک به یک ارائه دهنده پیمانکار به این معنی است که مجبور نیستید هزینه املاک، ساختمان ها یا پرسنل را تقبل کنید. همچنین سازمان شما نباید در برآوردن خواسته های مشتریان تخصص داشته باشد. مفهوم زنجیره تامین به عنوان یک خدمت  نیز در حال ارتقاء است. برون سپاری قسمتی یا تمامی عملکردهای مدیریت زنجیره تامین را به یک ارائه دهنده خدمات راه حل مناسبی خواهد بود.

سیستم انبار آینده چگونه کارایی را افزایش می دهد؟

اتوماسیون، سنگ بنای انبارهای آینده بهره وری و کارایی را در تاسیسات و سازه شما تقویت می کند. اتوماسیون فرآیندهای نگهداری و جابجایی کالا شامل پیاده سازی راه حل های خودکار در یک یا چند عملیات است.

دریافت کالا:

برای اطمینان از روند صحیح حرکتی محصولات از محل های بارگیری به مناطق مختلف ذخیره سازی و یا سازمان، انبار آینده از سیستم های خودکار برای ساده سازی عملیات در منطقه پذیرش استفاده خواهد کرد. برای مثال، یک راه حل می تواند تجهیز بارانداز به سیستم های بارگیری و تخلیه خودکار و یا قفسه های متحرک باشد.

نقش قفسه بندی در نگهداری و ذخیره سازی کالا:

در تأسیسات لجستیکی آینده، سیستم های قفسه بندی متحرک و خودکار معمول خواهند بود. اینها شامل قفسه های خود تغذیه برای پالت‌ها و سیستم‌های بارگذاری سریع هستند که نگهداری و بازیابی اقلام را در قفسه‌ها سرعت می‌بخشند. این تجهیزات خودکار عملکرد بی وقفه، چابک و ایمن را تضمین می کنند.

انجام سفارش:

در انبار آینده، نرم افزار مدیریت انبار برای تسریع پردازش سفارش بسیار مهم خواهد بود. یک نرم افزار هوشمند امکان بهینه سازی مسیرهای انتخاب اپراتور، توزیع کالاها بر اساس نیازها و آنلاین کردن مدیریت اطلاعات را در میان سایر عملکردها فراهم می کند. به همین ترتیب، ربات‌ها و ماشین‌های صنعتی  (به عنوان مثال ربات‌های انسان‌ساز) به‌شدت توان عملیاتی را در فرآیند انتخاب افزایش می‌دهند، به‌ویژه هنگام تهیه سفارش‌های حاوی محصولات با تراکنش سنگین.

نوار نقاله:

استفاده از اتوماسیون در تاسیسات جدید امکان جایگزینی تجهیزات جابجایی دستی با پیشرفته ترین سیستم های انتقال خودکار را فراهم می کند. سیستم های نوار نقاله پالت، وسایل نقلیه هدایت شونده خودکار (AGV) و ربات های متحرک مستقل (AMR) برخی از راه حل های انتقال خودکار هستند که جریان بار را بین مناطق مختلف انبار یا خطوط تولید ساده می کنند.

پهپادها یکی دیگر از سیستم های انتقال هستند که می توانند نقش اصلی را در انتقال کالا به داخل و خارج از تاسیسات لجستیکی آینده ایفا کنند.

آینده انبار داری

مدیریت دیجیتال:

کنترل موجودی در زمان واقعی و هماهنگی یکپارچه بین تمام فرآیندها در انبارهای آینده بسیار مهم خواهد بود. نرم‌افزار لجستیکی مانند سیستم مدیریت انبار، فرآیندهای متعددی را که در قفسه ها انجام می‌شود، هماهنگ می‌کند، هرچند ممکن باشد در چند سال آینده پیچیده شوند.انبار آینده مبتنی بر دیجیتالی کردن تمام فرآیندها برای به حداکثر رساندن سطح کارایی خواهد بود. همچنین سیستم هایی را ارتقا می دهد که انعطاف پذیری و مقیاس پذیری لجستیک را ممکن می سازند.

آمادگی برای چالش های فردا:

اهداف اصلی لجستیک انبارهای آینده همان اهدافی است که امروزه به دنبال آن هستند. بهبود بهره وری، کاهش هزینه های عملیاتی و ارائه خدمات با کیفیت. رشد تصاعدی تجارت الکترونیک دستیابی به این اهداف را بیش از پیش دشوار کرده است. به این معنی که سطح تقاضای مشتری بالا رفته است، به ویژه در زمان پاسخگویی.

در آینده، روندها به سمت عملیات لجستیکی سریعتر، کارآمدتر و بدون خطا پیش خواهد رفت. بنابراین، انبار آینده برای انجام عملیات لجستیکی بر دیجیتالی‌سازی تکیه خواهد کرد که در آن تحلیل‌های پیش‌بینی کلیدی برای تخمین آنچه ممکن است بر اساس داده‌های بایگانی رخ دهد، خواهد بود.

5 دیدگاه برای “آینده انبارداری

  1. saberrazzaghi1988 گفته:

    لطفا توضیحاتی در رابطه با نحوه عملکرد سیستم رباتیک در انبار بدهید.
    و آیا در ایران چنین انبارهایی وجود دارند؟
    اگر وجود دارند لطفا آدرس بدهید تا با نمونه این نوع انبار و کارکرد آن از نزدیک آشنا شویم تا در آینده استفاده کنیم.

    • ناشناس گفته:

      سیستم رباتیک در انبارها به دو شکل است که به توضیح آن می پردازیم:
      اولین سیستم، شاتل است که نحوه عملکرد این نوع ربات ها به این شکل است که پالت ها و اقلام قابل نگهداری انبار روی این دستگاه (شاتل) قرار گرفته و شاتل ها در مسیرهای مشخص حرکت کرده و اقلام را جاگذاری و به مبداً باز می گردند.
      دومین سیستم شاخص (و پیشرفته ترین نوع) رباتیک در انبار، سیستم تمام رباتیک است که تمامی اقلام و بارهای قابل انبارش در مبداً مشخصی قرار داده می شوند و جابجایی، حمل، گذاشت و برداشت اقلام به صورت کامل توسط ربات های برنامه ریزی شده انجام می شوند.
      نمونه این سیستم در ایران هنوز دیده نشده اما در انبار شرکت آمازون به وضوح قابل مشاهده است.
      امیدواریم در آینده نزدیک این فناوری وارد کشورمان شود تا مشتریان و کاربران عزیز بتوانند از این مزیت استفاده ببرند.

  2. ناشناس گفته:

    ایا ارایه این خدمات در ایران امکان پذیر است ؟ اگر پاسخ بله هست لطفا در این زمینه یک شرکت معرفی فرمایید

    • قفسه سازان جهان دژ گفته:

      در حال حاضر ارائه این نوع سیستم ها در ایران وجود ندارند، اما ما هم امیدواریم با رفع تحریم ها و ورود این فناوری به کشورمان فصلی جدید و بسیار پیشرفته در صنعت انبارداری و جابجایی کالاها ایجاد شود.

  3. مینا گفته:

    سلام.
    ممنون از مطلب خوبتون . رفرنس های مقاله را لطفا بفرمایید که از این مقاله خوب بشه برای مقاصد پژوهشی هم استفاده کرد
    ممنونم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *